Өсімдік және мал шаруашылық өнімдерін қайта өңдейтін технологиялық машиналар
Сипаттама: Пән ауылшаруашылық өнімдерін жинауда, сақтауда және өңдеуде қолданылатын жабдықтардың жұмыс принциптерін, құрылымын және тиімді қолданылуын зерттеуге бағытталған. Мақсаты-жоғары сапалы өңдеуді және өнімнің минималды шығынын қамтамасыз ете отырып, техниканы сауатты таңдауға және пайдалануға қабілетті мамандарды даярлау. Оқыту барысында техникалық талдау, жабдықтың тиімділігі мен қызмет көрсетуін бағалау дағдылары, сондай-ақ агроөнеркәсіптік процестерді инженерлік-технологиялық сүйемелдеу саласындағы құзыреттер қалыптастырылады.
Кредиттер саны: 6
Пәннің еңбек сыйымдылығы:
| Жұмыс түрлері | сағат |
|---|---|
| Дәрістер | 30 |
| Практикалық жұмыстар | 30 |
| Зертханалық жұмыстар | |
| СӨЖО | 30 |
| СӨЖ | 90 |
| Қорытынды бақылау нысаны | емтихан |
| Қорытынды бақылауды жүргізу нысаны |
Компонент: Таңдау бойынша компонент
Цикл: Кәсіптік пәндер